smakelijk

gepubliceerd op augustus 28th, 2013 | door ditte

0

Stekelbessentaart

Proficiat voor Rafs ‘geen-werk’-taart. Terwijl uw disgenoten de tafel afruimen, tovert u deze instant verrassing – mislukken kan niet – nog op tafel. Ze werd stiekem in de voorverwarmde oven gezet toen u “ko-o-o-men eten” riep.

IMG_0298

Dit hebt u nodig: 1 pakje bladerdeeg • 1/2 kilo stekelbessen • sap van 1 limoen • 6 el blonde suiker

1. Beboter een taartvorm en bestuif met wat bloem. Drapeer het bladerdeeg over de vorm en druk zachtjes aan. Snij het randje gelijk.

2. Voeg bakparels of bonen toe. Bak de taartvorm gedurende 10 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. Neem uit de oven en verwijder de bakparels.

3. Halveer de stekelbessen en schik ze in de taartvorm. Bestrooi de taart met de blonde suiker. Besprenkel met het limoensap. Bak de taart gedurende 20 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.

4. Warm serveren (met een bolletje vanille-ijs en een toefje room – ja toch)


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijken



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
  • inschrijven voor de nieuwsbrief

  • tafelgenoten

    kitchen crew

    R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

    miauw

    schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

    me

    saying hi & goodbye
  • onderwerpen