kolom IMG_9946

gepubliceerd op februari 19th, 2015 | door ditte

0

Strijk

#tbt: de krokusvakantie vijf jaar geleden

IMG_9946Elke morgen schrijf ik op het bord in de keuken een boodschap voor Robin. Naast ‘fijne dag’, of iets van die orde, toch ook een verplichte oefening. Zoals ‘naar de glasbak gaan’ of ‘kamer opruimen’. Vandaag probeer ik: ‘leren strijken!’. Voilà. Ik heb zélf zo’n hekel aan strijken dat ik eigenlijk een teruggeschreven ‘haha’ verwacht. Maar als ik ‘s avonds thuis kom, is de strijk gedaan. Een mirakel? Nee. Een zeer creatieve dochter. Robin heeft Mamieke uitgenodigd om strijkles te komen geven. En Mamieke is geweest, het was een gezellige ochtend en de uitpuilende wasmand ligt netjes gestreken omgetoverd in gesorteerde stapeltjes klaar. Als Mamieke  ‘s avonds een vraag stelt per sms, antwoord ik: ‘kan niet antwoorden, ik lig nog strijk van de strijk!’. Onmiddellijk krijg ik het antwoord: ‘Het was een prettige en goede leerling, volgende week wordt na een korte opgelegde proef, het getuigschrift uitgereikt!’ Robin is fier op haar prestatie. En terecht. Twee dagen later is nonkel Geert op bezoek. Hij zegt tegen Robin dat ze er volwassenener uit ziet. “Tja, ik kan nu strijken hè” zegt Robs met de neus in de lucht. “Van Mamieke geleerd!” voeg ik eraan toe. “Oei, dat beloofd niet veel goeds,” zegt Maud “dat strijken van mamieke, dat stelt niet veel voor. Je zal bij mij nog extra in de leer moeten komen. Ik heb het van Roosje geleerd. En iedereen weet dat Roosje strijken tot kunst heeft verheven.” Ai, dit zal uitgevochten moeten worden. In ieder geval stel ik de komende weken m’n wasmand als demonstratiemateriaal ter beschikking.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkengeef jouw commentaar

jouw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. verplichte velden zijn aangeduid met een *


*

je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen