smakelijk

gepubliceerd op december 9th, 2014 | door ditte

0

Haantjes de voorste

haantjesWinters warm, zoet gezouten en makkelijk koken.

Neem drie haantjes. Kruid met peper en zout. Verhit wat zonnebloemolie in een casserole. Bak de haantjes aan alle kanten mooi bruin. Voeg drie zoete aardappelen en zes sterappeltjes toe. Sterappeltjes zijn kleine stoofappeltjes van de soort reinette.

Zet de casserole, met deksel,  in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat alles gedurende een klein uur stoven.

Neem de casserole uit de oven en strooi een koffielepel rietsuiker over de sterappeltjes. Zet de casserole op tafel en hef het deksel met een breed dramatisch gebaar. Kijk ondertussen naar de gezichten van je tafelgenoten. Schep op en geniet.

Raf zegt: ”Drie kleine haantjes hebben veel meer billen en borsten dan één grote kip.”

Ditte zegt: ”Er waren nog gebakken bakbananen bij en dat maakte een gewone dinsdagavond wel een beetje exotisch. En gezellig.”


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijken



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
  • inschrijven voor de nieuwsbrief

  • tafelgenoten

    kitchen crew

    R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

    miauw

    schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

    me

    saying hi & goodbye
  • onderwerpen